fredag 14 mars 2008

Superderbyt

Det finns stora matcher och så finns det Stora Viktiga Matcher. På Praia D'elReis gräsplan var det kl 16.00 avspark för en av de Största och Viktigaste Matcherna någonsin. Ja, jag pratar givetvis om ledarstabens årliga internmatch.

I Svarta laget, Rikard Norling, Ola Andersson, Thomas Lööw samt Bulten. Vita laget, Nebosja Novakovic, Thomas Lagerlöf, Doktorn och Andersson d.y. Lee Baxter och Thomas Lindholm körde med spelarna. Planen var som traditionen bjuder exakt enligt måtten 12x25.4 meter. Reglerna är enkla och ändras kontinuerligt efter Bultens och Nebosjas direktiv. Skulle direktiven motsäga varandra används regeln att den som låter argast bestämmer. Matchen avslutas när tillräckligt många inte orkar längre och Rikard Norling gjort mål.


Svarta laget hade en tydligt uttalad taktik som i mångt och mycket gick ut på att skicka bollar på sin target player Norling och sedan fylla på och vinna andrabollarna med tvåvägsspelarna Andersson och Lööw. Bulten hittade på alternativa regler och var uttalad speldirigent. Taktiken ändrades dock en bit in i matchen när Lööw tröttnade, fick ont i fossingarna och tog en mer defensiv position. En annan del av taktiken var att ta ledningen och därmed öka frutrationsnivån hos motståndarlagets Novakovic. Den biten lyckades utmärkt.


Vita laget körde efter principen Nebosja bestämmer och Tolle springer hela tiden. Mycket lyckosam i perioder, särskilt efter att Novakovic fått igenom en snabb regeländring. Även Doktorn och Andersson slet hårt, trots att den förstnämnde saknade dobbskor. Vid slutet av femte (eller åttonde, svårt att säga) förlängningen hade Vita lagets målstolpar magiskt förflyttats mot varandra trots att Nebosja försökte hålla dem på plats. Att målet därmed var hälften så stort kunde dock inte hindra Svarta laget att rulla in segerbollen efter en snabb spelvändning.


Äran att utdela priset till Matchens Spelare föll på undertecknad och efter långt och moget övervägande kändes det självklart att det skulle tillfalla Bulten. Med sin rutin, sina ostoppbara djupledslöpningar, sin stryktålighet samt strategiska förändringar av reglerna var han planens gigant. Dessutom är jag rädd för honom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

HAHAHA underbart skrivet!

Anonym sa...

Skönt skrivet :-)