fredag 14 mars 2008

Det fördröjda rycket

Det verkar inte spela någon roll vilket motståndet är eller hur länge han varit borta från fotbollen. När Mats Rubarth har bollen ute på kanten och viker inåt lyckas han nästan alltid få bollen förbi sin försvarare. Sen rycker han förbi. Försvararen har två alternativ, stoppa yttern vilket ofta leder till frispark, eller se honom driva in skottsektorn med målchans som följd. Inget av alternativen är särskilt bra. Sett ur det perspektivet är det direkt felaktigt att beskriva Mats Rubarth som en ”irrationell” spelare och defintivt inte som en spelare som ”gör det oväntade”. Han gör exakt det han brukar göra.


Dagens träning började vid tio. De flesta spelarna var på plats avsevärt tidigare. Lucas Valdemarín verkar ha en dold önskan att bli målvakt, det var hart när omöjligt att få honom att lämna sin plats mellan stolparna. Tjugo minuter in började det hända grejer. En träningsmatch klockan fyra! Det skulle ta en dryg timme att köra dit. Nya direktiv och ny fokus på träningen. Tvålagsspel på avgränsad yta utan mål. Eller, mål med övningen fanns det ju. Håll bollen inom laget, styr tempot.


Jag är ingen golfare men jag har varit på några golfbanor i mina dar. De flesta greener skulle kunnat dö lyckliga om de vid något tillfälle i sin existens varit lika fina som gräsplanen i Praia D'elRey.


Vid slutet på träningen har nya bud inkommit. Det tar antingen en, två eller drygt tre timmar att köra till Touriz. Matchstart flyttas till 16.30. Dusch. Lunch, in i bussen och drygt tre timmar senare rullar bussen in på parkeringen vid den vitputsade arenan. Storlek modell Ruddalen. Avspark en timme efter ankomst.


Kan AIK:s fotbollslag prestera en seger mot ett klart värdigt motstånd under dessa förhållanden ska småsaker som svårtillgänglig uppkoppling, fullständigt kullkastad planering och sex timmar i en bil inte heller hindra oss på aikfotboll.se att leverera. Från och med freda... eh, idag, fast senare, kommer bloggen att uppdateras mer frekvent. Som Clintan säger i Heartbreak Ridge:

- Improvise. Adapt. Overcome.


Efter tio månader. Miran är back in black.

Inga kommentarer: