torsdag 20 mars 2008

Dagen efter ...

Det var en vacker dag att vakna upp till. Segern igår gjorde att himlen kändes lite blåare och vinden mer som en bris. Portugals EM-lag hade sitt base camp på Sportings träningsanläggning under EM 2004, på gårdagens matcharena. Innan turneringen var de inhysta där vi är nu, på Praia D'elRei. Om man nu ska dra några paralleller. Så länge vi håller oss borta från grekiska lag borde den stundande säsongen isåfall se ganska bra ut.


Utan att veta hela bakgrunden verkar Djurgården ha en något problematisk försäsong med flera skador och skavanker, framförallt på mittfältet. För en utomstående känns beslutet att spela Mattias Jonson centralt på mitten som en nödlösning. Men nog om dem nu.


Tranquilo! Tranquilo! Internationella AIK kan lugna ner spelet även på spanska.


Rolf Zetterlund var på plats. För mig som började gå på AIK när han var tränare var det ett stort ögonblick att skaka hand med denna legend. Efter matchen var han glad och tyckte AIK såg riktigt bra ut.


Djurgården försökte stänga ned AIK genom att låta Jonson ligga tätt på Johnson. Det gav ingen utdelning, Ortiz och Dulee dominerade där inne på ett mycket intressant sätt. När Bojan kom in var det minst lika bra. Hela Bojans kroppspråk verkar säga ”Det är lugnt, jag äger den här situationen.”

När Mendes slagit in 2-0 sprang Bojan direkt fram och kramade om sin väggspelskompanjon Walid. Av någon anledning gjorde det mig lite extra glad.


Även om Kaptenen inte vill spela på kanten och Daniel Mendes bara ser sig själv som forward är det inte tu tal om att de bidrar med oerhört mycket för laget även när de spelar på andra positioner. Båda är så intelligenta fotbollsspelare. Tjernström gör att vi får ett slags stabilitet och Mendes tar både hemjobbet och skapar mycket offensivt.


Vi har nu börjat närma oss slutet. En summering av Portugalturnén kommer under kvällen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En stor blomma till alltid lika bortglömde och underskattade Arnefjord. Följsam, lagom hård och bra vård av bollen. Jag gillar den mannen!

Anonym sa...

K-B,

Tack för finfina rapporter. Intressanta både till innehåll och form. Jag har förståelse för om min önskan om Det Stora Reportaget med Norling om taktik kommer utebli. Vi vill ju inte ge Nanne et consortes ngt gratis. Men efter säsongen kanske?

mvh

Nomads