fredag 28 mars 2008

Gud, makten och härligheten

Gud, makten och härligheten – Om synen på religionen och makten i Vilhelm Mobergs Utvandrarna

Så var alltså titeln på Henrik Rydströms D-uppsats i litteraturvetenskap. Rimligtvis har han sett min begäran och outar därför titeln i sitt första inlägg på sin nya Expressen-blogg. Mannen som korstågat mot usel sportjournalistik ska göra den klassiska resan som så många gjort före honom, att "förändra systemet inifrån". Efter ett tag kommer han att vakna kallsvettig, mitt i natten, och inse att han inte förändrat någonting. Istället har han blivit en del av det system han ville bekämpa.
Quis custodet ipsos custodes? som Tacitus (och Alan Moore) uttryckte det.

Men nu vill jag få tag på ett ex av uppsatsen. Enligt uppgift belönad med ett VG. Hrmpf. Vad sitter ni här för, ut och gräv fram ett ex! Tänk vad vi kan psyka Henrik på söndag. Nisse kan glida fram och väsa "Du har inte ens LÄST Bakhtin, eller hur?"
Bojan: Bara så du vet. Resten av världen använder Harvardsystemet för källhänvisning. Dessutom finns det inte mindre än tre formaliafel på sidan 14.

It's all for a good cause.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hittar du uppsatsen? Jag har letat flyktigt men inte gjort nån fetare research.. Vid vilket lärosäte skrev han den - det är ju på nåt märkligt vis trots allt måsteläsning!